Utflykt

Heeeej igen!
Igår åkte jag med familjen på lite äventyr! Kallt och disigt var det på vår sida av Golden Gate Bron så därför åkte vi över till andra sidan... Där var det solsken och varme pga att bergen stoppade upp all dimma. WOW :) Häftigt att se!  Vi var iväg nästan hela dagen så när vi kom hem var det bums i säng!









Jag älskar detta, så kuuuuul att få se allt!! =)

Efter vi varit runt och kollat på stranden så åkte vi vidare till andra sidan där man kunde se hela San Francisco från en otroligt häftig vy. Jag fick dock aldrig en bra bild på detta men det kommer säkert fler gånger då jag åker dit eller tar färjan över med några kompisar :) Därefter åkte vi till "the swimclub" där vi badade ett bra tag, kul!

Idag börjar min första jobbdag, ska faktist bli kul! =) Så nu ska jag gå upp och duscha och göra mig fräsch.
Ha det så bra, älskar er!

Kramar! ;D

Golden Gate Bridge

Jag säger då det, inte varje dag man solar och badar vid golden gate bron. Amazing! Gissar att det är något som kommer bli en del av min vardag det kommande året! =)

Kände mig väldigt homesick i morse.. Men det gick över! Våran föreläsare Jody sa att det är väldigt viktigt att när man känner av den minsta hemlängtan så ska man hitta på något och göra något kul! Så jag åkte med min familj och solade vid golden gate bron och sen åt vi lunch där och jag mår redan mycket bättre! Hoppas på att få tid att prata med min family imon! Jag har också hittat det perfekta stället att träna vid, springa upp och ner för dessa backar, kullar och trappor =)

Nu ska jag ta en dusch för att få bort all sand jag har i hårbotten..

Ha det så bra!
Kramar till er!



Bron ser ut att vara längre bort än den är =)



Nice, right? :)
Ha det bra !

So sweet

Nu sitter jag här i lugn och ro och är väldigt trött! Men måste bara säga såhär, THEY ARE SOOOOOOO SWEET TO ME!! :) Jag trivs verkligen och dem har redan fått mig att känna mig som en i familjen. Känns som jag bott här i två veckor eller något sånt, haha! Tjejerna är väldigt livliga, glada och uppåt!! 

Vill försöka hinna med att prata med min familj imon via msn! Vet inte vad vi ska hitta på imorgon men jag tror det kommer finnas tid till det. Tjejerna vill säkert vara med igen och prata! =)

Känns bra att sitta här i min säng i mitt nya rum, I like it! Väggarna är så tomma bara så önskar att jag hade haft mer bilder och ramar men det får jag fixa! :) J:et som Isak gjort av tyg i slöjden är iaf på väggen ovanför min säng!

Ska faktist också erkänna att jag börjar få lite och då menar jag lite hemlängtan men det är bara att gå igenom det och komma tillbaka till the hoooooooooneeyyyyyymoooon igen!

Godnatt, speciellt till mamma, pappa, syster och lillebror! <3







Lite extra bilder sen NY tour :)

Sweet dreams!


NEW YORK BABY


Det har hänt en hel del sen jag skrev sist. Vi var på New York turen i Onsdags, så himla kul! Fast jag tycker inte vi fick se så mycket som jag trodde vi skulle få. Frihetsgudinnan såg man fram emot att få se nästan mest av allt för att man hört så mycket om det men icke sa nicke, hon va för långt bort för att ta kort på! Men vi va uppe på "The top of the rock", MÄKTIGT!! =) Times Square va otroligt häftigt att se, häftigt med alla lampor osv, något man borde få uppleva! Köpte även en "I <3 NY"-tröja..



Dagen efter fick vi reda på lite mer info om hur det skulle gå till när vi skulle flyga till våra värdfamiljer. Vi blev alla mer och mer nevösa.. Jag tog flyget till Boston för att möta upp min värdfamilj där! Åhh så spännande, men oj så trött jag var! orkade knappt inte hålla ögonen öppna. Flyget gick på noll tid, det var upp i luften och ner igen ;) Ungefär samma sak som när jag Isak och mamma åkte från SF till LA. Jag gick till Baggage claim och fick mina väskor.. Vi var ungefär en halv timme tidiga så väntade några få minuter tills dom alla tre kom fram och kramade mig! Den minsta fllickan till o med pussade och kramade mig haha! Helt crazy men oj så goa dom va ! =)

Vi tog en taxi till hotellet för att sova, vi somnade bums och den minsta flickan var helt exhalterad. kändes som vi hade känt varandra i flera veckor, pussade och kramade mig hela tiden =) Kan säga att man kände sig sååå välkommen! Jag har en otroligt jobbig hosta just nu, som sist när jag var i USA, vet inte om det är något jag får på planet. Så dem hade vaknat flera gånger pga mig. Vi fick gå upp vid halv fem för att vi skulle hinna i tid till flyget. Sen satt vi och lekte en hel del på planet och den minsta flickan sa, you are just like Alex! Vilket jag tar som en bra grej eftersom dom tyckte om henne väldigt mycket =)

Nu har jag packat upp alla mina saker och börjar bli trött. Även pratat en hel del på msn så nu vill the girls att jag ska komma och va med dom istället =)

Ha det så bra där hemma! Jag har det jättebra !  :)
ÄLSKAR ER!

Funderingar


Slänger in ett litet inlägg innan jag går och lägger mig! Lite funderingar.
Något som förvånade mig, jag hade aldrig kunnat tro att NY skulle vara såhär varmt? Där ser man hur dumt det kan vara att ha fördomar ;)

och idag när vi hade våran föreläsning så berättade den underbart goa, roliga och trevliga föreläsaren (måste ta ett kort på henne) om "the honeymoon" som är perioden jag just nu är inne i. Allting är så uppåt och jag har inte riktigt hunnit med att fundera på vad jag gör här och att jag inte är hemma.. Men smekmånaden tar slut någon gång och det är då den jobbiga tiden kommer då man verkligen börjar undra varför man åkte.. Undrar när min smekmånad slutar? Hmm..

Nu är jag så där halvt om halvt vaken.. Ögonlocken ramlar neråt, men jag och Ditte ska använda tändstickor (-läs det på danska så låter det mycket roligare) för att hålla ögonen öppna i värsta fall!!

Det är verkligen intressant att träffa så många olika kulturer på så kort tid, från så många olika ställen i världen och så många olika språk. Men jag måste säga att vi svenskar kan mycket mer engelska än dem tyska och franska.

Det blir verkligen vad man gör det till, jag har bestämt mig för att detta ska bli The Best Time Of My Life!!! =) and it is going in the right direction!

Imorgon är det NY tour (känner att jag tjatar om den jämt) och sen är det bara en dag kvar och sen ska jag få träffa min värdfamilj! Can't wait!!! I'm sooo excited and I just can't hide it...

Nehe nu får det vara nog ;)
Godnatt med er där hemma i Sverige.
Saknar er!


New York

HEEEEEEEJ!!!
Jag är framme efter en lång resa! Allt gick bra, mötte Ditte och Malin på flygplatsen och sen bar det av. Jag och Ditte blev övertrötta i flyget vilket kommer förklara mina bilder jag kommer lägga upp, haha! Jag blev så lycklig när jag fick se att båda mina väskor var med!! puh! Det tog lång tid pga kö att få komma fram och prata för och se om man fick komma in i landet och vet ni vad, jag lyckades ;) Trötta så tog vi oss uppåt där dem stod med "Au Pair in America"-skylten. Väntade ungefär en timme där på att vi skulle få gå till bussen.. Sen åkte vi i en hoppande buss som och då menar jag hoppande!! Vi fick minsann hålla i oss och kan säga att man mådde ganska illa när man väl var framme.. Hungriga var vi också så klart och mat fick vi, pasta! Vi fick lite info om vad som skulle hända dagen efter och sen fick vi äntligen gå och lägga oss efter 24 timmar, trött!

     

Igår när jag hade hittat mitt hotellrum så går jag in sakta men säkert och där ligger två stycken människor redan och sover, lite läskigt sådär.. man undrade ju om man verkligen hade kommit rätt men det hade jag, två nya vänner som också ska bo i närheten av San Francisco. Vaknade vid sju idag, trött som en get! Men det va bara att dra sig upp och gå ner för att äta frukost och sen börja dagens information.. En gullig dam som gjorde att hela föreläsning gick snabbt, roligt!! Vi har ätit tacos och snart börjar ännu en föreläsning. Efter den är slut ikväll och alla 200 au pairer har blivit bjudna på pizza så har iaf jag och Ditte bestämt att vi ska dra och kolla shopping ställena här runt omkring..










Imorgon blir det New York Tour!! Sooooo much fun!

Har det verkligen underbart här än så länge!
Och en rolig sak, världen är verkligen lite.. Pratade med en svensk tjej som är här om hur gamla våra barn är som vi ska passa och vart vi ska bo... så jag sa det att två tjejer som är 8 och 11, jag ska bo i San Francisco.. VA? Säger den svenska tjejen, det måste ju vara den familjen jag pratade med så mycket för två månader sen och tänkte åka till!! Ja det stämde faktist, otroligt hur liten världen är! =)

Ha det bra där hemma i Sverige, vi har 28 grader ungefär, stekhett!! =) Love it!!
Älskar er, kramar!!

Bara några timmar kvar..

Ja, bara några timmar kvar tills jag åker.
Väskorna är packade och färdiga! Imorgon klockan halv sju kommer jag väckas av min älskade lillebror som ska säga hejdå.. Kommer sakna honom!!! Sen en sista check innan jag åker mot Alvesta.
Fy sååååå bra jag kommer ha det men så jobbigt det kommer vara att säga hejdå till min familj! <3

Vi hörs när jag befinner mig i USA! ;D
Läskigt det låter!

Ha det så bra allihopa!!! :D
Kramar!

Är det möjligt?

Visst det går bra att packa, men fattar inte hur jag ska få ner allt?!

  

Listan för vad som skulle ordnas idag:
-PACKA
-Slå in presenter, CHECK!
-Skaffa adress lappar, CHECK!
-Kolla prenumeration (kan vara ganska skönt att få läsa en svensk tidning mitt i engelskan), CHECK!
-Kolla igenom alla mina hundra papper.
-Fylla på mobilen med pengar.

Lite kvar minsann, ska börja trycka ner alla kläder i resväskorna nu iaf ! Förstår inte hur detta ska gå, kommer snart med uppdatering om hur det gick! ;)

puss!

1 dag kvar

Åhhhhhhh wiiiiiiiieee!! ;D
Nu är det nära, mycket nära! Imorgon åker jag!!
Det bär av mot Alvesta med min kära mor för att ta tåget till kastrup där Ditte väntar =) Sen allt som har med inchekning att göra och vidare mot Island för att byta flyg mot NY! Hoppas vi får sitta jämte varandra i flyget, blir roligast så!  =)
Jag kommer vara trött trött trött när jag är framme, är dålig på att sova i flygplan.. Har med mig fyra olika "tjej-tidningar" som jag ska läsa eftersom böcker inte riktigt är min grej. Åhhhh vad jag längtar nu!



idag ska jag hinna med att:
-PACKA
-Slå in presenter
-Skaffa adress lappar
-Kolla prenumeration (kan vara ganska skönt att få läsa en svensk tidning mitt i engelskan)
-Kolla igenom alla mina hundra papper.
-Fylla på mobilen med pengar.

Ja en hel del trots allt även om jag legat i dem senaste dagarna med allt! Men högarna på golvet blir högre och högre av kläder och saker som ska packas ner in mina två resväskor.. wiiiiiieeee!

Igår fick jag minsann köttbullar, mums så gott! Sen myste hela familjen med "Marley and Me", brabra!

Nej nu ska jag fortsätta packa :)
Hörs snart igen! pusss

Första wiiiii-känslan!

Igår lagades det tacos och jag träffade mina underbara vänner, becka, pilla och thea! Fick en ram med massa kort i på mig och pilla, vilket ska vara på mitt rum sen i USA. Sen fick jag choklad och gottigheter av becka med ett fint litet kort på oss två! =) Jobbigt när man skulle säga hejdå.. Kändes som att säga hejdå till en lillasyster när thea skulle gå, fattar ni att hon går i gymnasiet när jag är tillbaka?! Wow, tiden går fort! Tårarna rann när jag skulle säga hejdå till mina bästisar, ni betyder massor! Kommer sakna er!!

Idag är nog första dagen på länge som jag har kunnat få känna den där "wiiiiiiiiiiiiiiiii-känslan", underbart med andra ord! Kommer ha så roligt!!! Bara två dagar kvar sen börjar mitt äventyr!!! :D :D

Nu ska jag åka ut till Andreas och säga hejdå till hans familj och han ska hjälpa mig lite med datorn så den funkar när jag åker iväg !

Såhär långt har jag kommit med packningen:      

         

Nu är det bara resten av garderoben kvar, puh!

Nu måste jag kila!
Vi hörs, kramar!

Köttbullar

Snart ska jag käka i mig lite frukost! Hungrig!

Idag står städning och packning på schemat. Ska börja packa smått och lägga ut sakerna på golvet så man har en översikt över allt man ska ha med sig, haha! I eftermiddag ska jag hämta ut ett brev och inhandla mat tills kvällen. Tacos, gottit! Längesen jag åt det nu så är verkligen sugen =)

Köpte min dator igår, acer blev det. Mycket glad för den! Nu ska det bara installeras lite smått och gott på den så är den ready to gooooo! Hälsade också på mitt älsklingsdagis och då kommer ett av barnen på 3år fram och säger:
- Julia, Jag har saknat dig i så många veckor! Pust!
Härligt att få träffa alla, så som jobbarkompisar, barn och föräldrar!

På måndag åker jag och mamma till Kastrup där hon lämnar mig när jag mött upp Ditte från Danmark som jag ska resa med. Kan bara säga ett ord och det är SKÖNT att jag har någon som jag kan resa med till NY. Just nu längtar jag, men får också panik för att det är mycket som behövs ordnas innan det är måndag! Stress, stress, stress.



Imorgon vill jag äta köttbullar med familjen!
Seeee yah =)

Kram

Ambassaden

Oj oj oj så fort tiden går!!

Denna veckan har jag hunnit med att vara i Stockholm och hälsat på ambassaden. Kvickt och lätt gjort där inne förutom väntetiden.. och magonten för att ha glömt något viktigt! Men jag klarade mig och blev granted! :) Stackars snälla Paulina bara som fick stå utanför och vänta på mig tills jag var färdig. En blå Paulina träffade jag två timmar senare, höhö! Vi tog en mysig fika/frukost på Åhlens café och gick sen och kikade runt och därefter joinade också Terese oss, (som var så snäll att jag fick övernatta i hennes lägenhet!) Tack för detta mina damer!

Idag är det onsdag? Jo det är det. Dagarna rusar iväg och går så otroligt fort. Igår kväll umgicks jag med mina vänner! Några tårar föll när det var dags att säga hejdå, fast att jag hellre säger vi hörs.. Fler blir det på fredag!

Idag hade jag tänkt att hälsa på mitt älsklingdagis, (mitt föredetta jobb) men när jag och mamma kom på att en tandläkarundersökning kan vara viktigt blev det att direkt kolla om dom hade någon tid över åt mig! Så tandläkarundersökning har jag hunnit med idag men också inhandla ny plånbok och ryggsäck som jag ska ha till mitt handbagage, nöjd! Så imorgon blir det istället att hälsa på mitt älsklingsdagis :)

Nu ikväll har jag svarat på mail. Hittat endel vänner som redan befinner sig i San Francisco men också några som jag kommer träffa redan i New York och min nya vän från Danmark som jag kommer resa ihop med!! Exciting!

Ha det bra tills vidare, vi hörs!!
Kramar från en trött, utarbetad Julia ;)

5 Dagar Kvar


Packning.

När jag reser får jag ha med mig 23x2 kg i bagage. Men vad ska man mer ha med sig när man ska vara borta i ett år? Något speciellt man ska tänka på? Vissa saker är ju självklart som kläder, skor, hygienartiklar osv.. men något mer som jag inte tänkt på? Funderar på att packa ner isak i väskan och ta med mig honom, höhö!



Nästa vecka blir det ju som sagt Stockholm. Min snääääääälla kusin Paulina erbjöd sig att låta mig följa med henne dit hon ska sova, och att hon också visar mig ambassaden. SKÖNT! Nu slipper jag oro mig över det! Så förhoppningsvis på den banan blir det.

Ska kolla runt på lite lokaler nu, ha det bra ! =)

Uppdatering

Dålig uppdatering måste jag säga, men har haft så fullt upp dem senaste dagarna!

Idag har jag pratat med Alexandra, trevligt! alltid kul att veta hur hon har haft det och hur hon ser på livet i San Francisco! =) Tänkte att jag skulle gå med i en scandinavisk klubb där jag kan träffa andra ungdomar och nya vänner!

På tisdag blir det amerikanske ambassaden i Stockholm så får åka upp på måndagen för att vara där i tid! Sen blir det att packa dem dagarna jag har kvar i Sverige och umgås med familjen! <3

Om två veckor beger jag mig mot USA, nervöst. Tror knappt jag förstått det ännu.

Have a nice day!
Kram Julia

RSS 2.0